Ik word kwaad van sommige verkeerssituaties

Kwaadheid achter het stuur uit zich op verschillende manieren. Veel emoties kunnen omgezet worden naar kwaadheid (bijv. frustratie over vastzitten in traag verkeer kan leiden tot kwaadheid over de situatie). Het ergste aan kwaadheid is de manier waarop ze geuit wordt door bestuurders. Als u merkt dat u te snel of te langzaam rijdt, of aan bumperkleven doet "om iemand een les te leren", dan moet u stoppen en uzelf afvragen: "Is dit de moeite waard?"

Iedereen met een hartkwaal weet dat boos reageren op elke kleine ergernis en frustratie gevaarlijk kan zijn. Wij moeten er ons allemaal van bewust zijn dat reageren op situaties door agressief te rijden net zo dodelijk kan zijn als een hartaanval.

SUGGESTIES

  • Besef dat kwaadheid het probleem niet kan oplossen. Integendeel, het kan een ongeval veroorzaken.
  • Kies ervoor een verantwoordelijke bestuurder te zijn. Wees ervan bewust dat u boos wordt. Ga vervolgens na waarom uw kwaadheid irrationele proporties lijkt aan te nemen.
  • Probeer het soort verkeerssituatie waarvan u weet dat het waarschijnlijk frustratie of kwaadheid zal opwekken te vermijden. Hoe vlotter de doorstroom van het verkeer, hoe minder frustratie, en hoe minder ongevallen.
  • Bereid uw ritten goed voor en tracht eventuele reacties van anderen (bijv. op traag rijden of op langere wachttijden) naast u neer te leggen.
Ik word kwaad van sommige verkeerssituaties